• head_banner_02.jpg

Hvorfor ruster rustfri stålventiler også?

Det tænker folk som regelventilenaf rustfrit stål og vil ikke ruste.Hvis det gør, kan det være et problem med stålet.Dette er en ensidig misforståelse om den manglende forståelse af rustfrit stål, som også kan ruste under visse forhold.

Rustfrit stål har evnen til at modstå atmosfærisk oxidationdet vil sige rustbestandighed, og har også evnen til at korrodere i medier, der indeholder syrer, baser og saltedet vil sige korrosionsbestandighed.Størrelsen af ​​dens anti-korrosionsevne ændres dog med den kemiske sammensætning af selve stålet, beskyttelsestilstanden, brugsbetingelserne og typen af ​​miljømedier.

 

Rustfrit stål er normalt opdelt i:

I henhold til den metallografiske struktur er almindeligt rustfrit stål normalt opdelt i tre kategorier: austenitisk rustfrit stål, ferritisk rustfrit stål og martensitisk rustfrit stål.På basis af disse tre grundlæggende metallografiske strukturer, til specifikke behov og formål, udledes tofaset stål, udfældningshærdende rustfrit stål og højlegeret stål med et jernindhold på mindre end 50 %.

1. Austenitisk rustfrit stål.

Matrixen er domineret af austenitstruktur (CY-fase) af fladecentreret kubisk krystalstruktur, ikke-magnetisk, og er hovedsageligt forstærket af koldbearbejdning (og kan føre til visse magnetiske egenskaber) rustfrit stål.American Iron and Steel Institute er udpeget med numre i 200- og 300-serien, såsom 304.

2. Ferritisk rustfrit stål.

Matrixen er domineret af ferritstrukturen ((en fase) af den kropscentrerede kubiske krystalstruktur, som er magnetisk og generelt ikke kan hærdes ved varmebehandling, men kan forstærkes lidt ved koldbearbejdning. American Iron and Steel Institute er mærket med 430 og 446.

3. Martensitisk rustfrit stål.

Matrixen er en martensitisk struktur (kropscentreret kubisk eller kubisk), magnetisk, og dens mekaniske egenskaber kan justeres ved varmebehandling.American Iron and Steel Institute er betegnet med tallene 410, 420 og 440. Martensit har en austenitstruktur ved høj temperatur, og når den afkøles til stuetemperatur med en passende hastighed, kan austenitstrukturen omdannes til martensit (dvs. hærdet) .

4. Austenitisk-ferritisk (duplex) rustfrit stål.

Matrixen har både austenit og ferrit tofaset struktur, og indholdet af den mindre fasede matrix er generelt større end 15 %.Den er magnetisk og kan forstærkes ved koldbearbejdning.329 er et typisk duplex rustfrit stål.Sammenlignet med austenitisk rustfrit stål har tofaset stål høj styrke, og modstanden mod intergranulær korrosion og kloridspændingskorrosion og grubetæring er væsentligt forbedret.

5. Udfældningshærdende rustfrit stål.

Matrixen er austenit- eller martensitisk struktur og kan hærdes ved udfældningshærdning.American Iron and Steel Institute er mærket med et 600-serienummer, såsom 630, som er 17-4PH.

Generelt er korrosionsbestandigheden af ​​austenitisk rustfrit stål, ud over legeringer, relativt fremragende.I et mindre korrosive miljø kan ferritisk rustfrit stål anvendes.I et mildt ætsende miljø, hvis materialet skal have høj For styrke eller høj hårdhed, kan martensitisk rustfrit stål og nedbørshærdende rustfrit stål anvendes.

 

Almindelige rustfri stålkvaliteter og egenskaber

01 304 Rustfrit stål

Det er et af de mest udbredte og udbredte austenitiske rustfrie stål.Den er velegnet til fremstilling af dybtrukne dele og syrerørledninger, beholdere, konstruktionsdele, forskellige instrumentlegemer osv. Den kan også bruges til fremstilling af ikke-magnetisk lavtemperaturudstyr og -dele.

02 304L rustfrit stål

For at løse problemet med austenitisk rustfrit stål med ultra-lavt kulstof, der er udviklet på grund af udfældningen af ​​Cr23C6, der forårsager alvorlig intergranulær korrosionstendens af 304 rustfrit stål under nogle forhold, er dets sensibiliserede intergranulære korrosionsbestandighed betydeligt bedre end 304 rustfrit stål.Bortset fra den lidt lavere styrke er andre egenskaber de samme som 321 rustfrit stål.Det bruges hovedsageligt til korrosionsbestandigt udstyr og komponenter, der ikke kan udsættes for opløsningsbehandling efter svejsning, og kan bruges til at fremstille forskellige instrumentlegemer.

03 304H rustfrit stål

Den indre gren af ​​304 rustfrit stål har en kulstofmassefraktion på 0,04% -0,10%, og dens højtemperaturydelse er bedre end 304 rustfrit stål.

04 316 Rustfrit stål

Tilsætning af molybdæn på basis af 10Cr18Ni12 stål gør, at stålet har god modstandsdygtighed over for at reducere medium- og grubetæring.I havvand og forskellige andre medier er korrosionsbestandigheden bedre end 304 rustfrit stål, hovedsagelig brugt til grubebestandige materialer.

05 316L rustfrit stål

Ultralavt kulstofstål har god modstandsdygtighed over for sensibiliseret intergranulær korrosion og er velegnet til fremstilling af svejste dele og udstyr med tykke sektionsdimensioner, såsom korrosionsbestandige materialer i petrokemisk udstyr.

06 316H rustfrit stål

Den indre gren af ​​316 rustfrit stål har en kulstofmassefraktion på 0,04% -0,10%, og dens højtemperaturydelse er bedre end 316 rustfrit stål.

07 317 Rustfrit stål

Pitting-korrosionsbestandigheden og krybemodstanden er bedre end 316L rustfrit stål, som bruges til fremstilling af petrokemisk og organisk syre-korrosionsbestandigt udstyr.

08 321 Rustfrit stål

Titan-stabiliseret austenitisk rustfrit stål, der tilføjer titanium for at forbedre intergranulær korrosionsbestandighed, og har gode højtemperatur mekaniske egenskaber, kan erstattes af ultra-lavt kulstof austenitisk rustfrit stål.Bortset fra særlige lejligheder, såsom høj temperatur eller brintkorrosionsbestandighed, anbefales det generelt ikke til brug.

09 347 Rustfrit stål

Niobium-stabiliseret austenitisk rustfrit stål, tilsætning af niob for at forbedre intergranulær korrosionsbestandighed, korrosionsbestandigheden i syre, alkali, salt og andre korrosive medier er den samme som 321 rustfrit stål, god svejseydelse, kan bruges som korrosionsbestandigt materiale og anti -korrosion Varmt stål bruges hovedsageligt inden for termisk kraft og petrokemiske områder, såsom fremstilling af beholdere, rør, varmevekslere, aksler, ovnrør i industrielle ovne og ovnrørtermometre.

10 904L rustfrit stål

Super komplet austenitisk rustfrit stål er en slags super austenitisk rustfrit stål opfundet af OUTOKUMPU i Finland., Det har god korrosionsbestandighed i ikke-oxiderende syrer såsom svovlsyre, eddikesyre, myresyre og fosforsyre, og har også god modstandsdygtighed over for sprækkekorrosion og spændingskorrosionsbestandighed.Den er velegnet til forskellige koncentrationer af svovlsyre under 70°C, og har god korrosionsbestandighed i eddikesyre og blandet syre af myresyre og eddikesyre ved enhver koncentration og temperatur under normalt tryk.

11 440C rustfrit stål

Martensitisk rustfrit stål har den højeste hårdhed blandt hærdeligt rustfrit stål og rustfrit stål med en hårdhed på HRC57.Anvendes hovedsageligt til fremstilling af dyser, lejer,sommerfuglventil kerner,sommerfuglventil sæder, ærmer,ventil stængler osv.

12 17-4PH rustfrit stål

Martensitisk udfældningshærdende rustfrit stål med en hårdhed på HRC44 har høj styrke, hårdhed og korrosionsbestandighed og kan ikke anvendes ved temperaturer over 300°C. Det har god korrosionsbestandighed over for atmosfæren og fortyndet syre eller salt.Dens korrosionsbestandighed er den samme som for 304 rustfrit stål og 430 rustfrit stål.Det bruges til at fremstille offshore platforme, turbinevinger,sommerfuglventil (ventilkerner, ventilsæder, ærmer, ventilspindler) wait.

 

In ventil design og valg, forskellige systemer, serier og kvaliteter af rustfrit stål støder man ofte på.Når du vælger, skal problemet overvejes fra flere perspektiver, såsom specifikt procesmedium, temperatur, tryk, belastede dele, korrosion og omkostninger.


Indlægstid: 20-jul-2022